Letisko Bratislava zavádza kontrolu pri vstupe do priestorov letiska

0

V súvislosti so sprísnenými bezpečnostnými opatreniami po teroristických útokoch na bruselskom letisku Zaventem sú od dnes na Letisku M.R.Štefánika v Bratislave zavedené viaceré bezpečnostné opatrenia, ktoré letisko bližšie neplánuje špecifikovať.

Viditeľné sú napríklad kontroly osôb pri vstupe do priestorov letiska. Vstup do terminálu zostáva pre verejnosť zatiaľ otvorený, avšak všetci musia prejsť vstupnou bezpečnostnou kontrolou. Dokedy budú tieto opatrenia v platnosti nateraz nie je jasné. Aktuálne platí, že opatrenia sú zavedené na dobu neurčitú.

Cieľom týchto opatrení je zabezpečiť maximálnu bezpečnosť odlietajúcich a prilietajúcich cestujúcich. Letisko Bratislava sa týmto krokom zaradilo medzi prvé letiská, ktoré takto promptne a rázne reagujú na zvýšené bezpečnostné riziko v súvislosti s teroristickými útokmi v poslednom období.

Pre istotu by ste sa mali na letisko vybrať s časovým predstihom, aby ste predišli prípadnému nečakanému zdržaniu na vstupnej kontrole a predišli tak zmeškaniu Vášho letu.

Ivan Trhlík, generálny riaditeľ Letiska Bratislava k opatreniam vyhlásil: „Chceli by sme teda požiadať slovenskú i medzinárodnú verejnosť o pochopenie týchto bezpečnostných opatrení a o rešpektovanie pokynov policajných zložiek a osôb, ktoré zabezpečujú bezpečnostnú ochranu letiska. Osoby, ktoré priamo z bratislavského letiska nikam necestujú a nemajú zakúpenú letenku, by mali zvážiť návštevu nášho letiska a vyhnúť sa tak niektorým komplikáciám“.

Druhé najväčšie slovenské letisko v Košiciach zatiaľ podobné opatrenia nezaviedlo.

Zdroj: bts.aero

Zdieľať

Pridajte komentár: