Vyskúšali sme novú linku Ryanairu z Bratislavy do Berlína

0

Nová linka spoločnosti Ryanair z Bratislavy do nemeckého Berlína nás veľmi potešila a preto sme sa ju rozhodli vyskúšať hneď medzi prvými. Neváhali sme a po spustení predaja leteniek sa nám podarilo kúpiť spiatočnú letenku do Berlína za príjemných 20 €.

27. október bol prvým dňom prevádzky tejto linky a to naznačovalo, že nás bude na letisku čakať nejaké špeciálne prekvapenie. A tak aj bolo. Po príchode na letisko a vstúpení do odletovej haly sme ihneď zahliadli vysmiatych zástupcov letiska s veľkou tortou, ktorú pripravili pre cestujúcich práve pri príležitosti prvého letu do Berlína. Keďže sme mali plné bruchá, tortu sme neochutnali. Ale vyzerala pekne a veríme, že bola aj chutná.

Po klasických bezpečnostných a odbavovacích procedúrach na Bratislavskom letisku sme nasadli do lietadla. Očakávali sme poloprázdne lietadlo, predsa len nová linka sa ťažšie zapĺňa, ale na veľké prekvapenie let bol takmer plne vyťažený. Na palube lietadla už všetko prebiehalo po starom, ako na každom inom lete spoločnosti Ryanair. Nedočkali sme sa žiadneho prekvapenia pri príležitosti prvého letu. Šampanské a kaviár tak boli už v individuálnej réžii každého pasažiera, tak ako je už zvykom u Ryanairu. Za všetko navyše si treba priplatiť.

Samotný let prebehol hladko a keďže sme odlietali pár minút po 17tej, v oblakoch sme stihli ešte zvyšky západu slnka. Do Berlína lietadlo priletelo načas krátko po 18tej. Let trval necelú hodinu. Vonku bola už tma a tak sme mali príležitosť vyskúšať si kvalitu navigačných tabúľ na letisku Berlín Schönefeld. Letisko Schönefeld je druhé berlínske letisko a leží na južnom konci mesta. Je základňou prevažne pre nízkonákladové aerolinky. Po prílete sme sa potrebovali presunúť do hotela v centre Berlína. Na dopravu z letiska je možné využiť okrem lode asi všetky spôsoby dopravy. Ideálnym a najlacnejších spôsobom je využitie metra. Okrem neho však na letisko premávajú aj regionálne vlaky, autobusy, taxislužby a samozrejme je dostupné aj vlastným automobilom.

Nástupište vlakov a metra sa nachádza zhruba 5 minút chôdze od terminálov. Lístky si môžete zakúpiť v predajných automatoch, ktoré sa nachádzajú v podchode vlakovej stanice. Všetko je dobre označené, takže orientácia Vám nebude robiť problém. Cesta metrom do centra trvá približne pol hodinu.

Berlín je pulzujúce hlavné mesto Nemecka dýchajúce históriou a zároveň sršiace výdobytkami modernej doby. Čoskoro Vám prinesieme aj článok o našich potulkách po meste.

Pre ceste späť sme na dopravu na letisko opäť využili rýchle metro. Služby na letisku Schönefeld nie sú ničím výnimočné, poskytujú priemerný štandard. V odletovej hale oboch hlavných termináloch nájdete niekoľko prevádzok s občerstvením. Väčšie možnosti vyžitia sú k dispozícii až za bezpečnostnou kontrolou. Treba však pozorne sledovať informačné tabule. Náš let odbavovali na jednom konci letiska a Gate nám otvorili úplne na opačnom konci. Všimli sme si to až na poslednú chvíľu a tak sme museli utekať cez celé letisko, čo zabralo pár minút. Všetko sme stihli, ale radšej si dávajte pozor, aby ste nezmeškali pre takúto logistickú chybu letiska svoj let.

Spiatočný let bol takmer poloprázdny a mohli sme si presadnúť na lepšie miesta. Let opäť prebehol úplne hladko a bez turbulencií. Privítalo nás zapadajúce slnko, ktoré spolu s oblačnosťou vytvárali v skutku zaujímavé divadlo.

Pozrite si video z posledných minút letu s pristátím na letisku v Bratislave.

Z novej linky sa tešíme a budeme ju využívať pri cestách nielen do Berlína ale aj ďalších destinácií dostupných práve z tejto lokality. Berlín je taktiež skvelým miestom na strávenie predĺženého víkendu. Návštevu určite odporúčame.

Lacné letenky nájdete v ponuke Ryanairu už od 10 € za jednosmernú cestu.

Zdieľať

Pridajte komentár: