Je batožina u Ryanairu zahrnutá v cene letenky?

0

Áno aj nie. Spoločnosť Ryanair rozlišuje 2 druhy batožiny a to príručnú a podpalubnú batožinu. Príručná batožina je prepravovaná bezplatne v cene letenky.

Príručná palubná batožina

Na palubu lietadla si môžete vziať bezplatne jeden kus veľkej príručnej batožiny do 10 kg s maximálnymi rozmermi 55 cm x 40 cm x 20 cm a jeden malý kus batožiny s rozmermi 35 cm x 20 cm x 20 cm (kabelka, brašňa s fotoaparátom a pod.).

Vzhľadom na kapacitu odkladacích schránok v lietadle si spoločnosť Ryanair vyhradzuje vziať do kabíny lietadla iba 90 kusov veľkej príručnej batožiny. Všetky ostatné batožiny budú bezplatne umiestnené v nákladnom priestore lietadla. Pokiaľ chcete mať istotu, že Vaša batožina skončí s vami v kabíne, radšej príďte k odletovej bráne dostatočne včas.

Pokiaľ ste si zaplatili „Priority Boarding“, Vašu príručnú batožinu si môžete vziať na palubu, pokiaľ tomu nebudú brániť prevádzkové dôvody.

Vzhľadom na tieto pravidlá Vám odporúčame dobre si skontrolovať rozmery a váhu batožiny ešte pred odletom, aby ste sa vyhli zbytočným komplikáciám na letisku. V prípade nadrozmernej batožiny Vám ju môžu odmietnuť vziať na palubu a budete si musieť doplatiť na odletovej bráne za jej prepravu poplatok 50 €. Na letiskách sa nachádzajú aj kontrolné stojany, pomocou ktorých si môžete otestovať, či Vaša batožina spĺňa rozmerové obmedzenia.

Podpalubná batožina

K Vášmu letu si môžete doplatiť za 2 kusy podpalubnej batožiny. Rezervovať si ich môžete pri objednávke letenky alebo dodatočne v systéme na správu letenky,  najneskôr však 2 hodiny pred odletom. K dispozícii máte na výber z 2 možností a to 15 kg batožina za 15 €/kus alebo 20 kg batožina za 25 €/kus (uvedené ceny platia za 1 ks batožiny pre 1 osobu na jednosmerný let a sa môžu líšiť v závislosti od destinácie, času a miesta objednania).

V prípade, ak prekročíte hmotnosť batožiny, na letisku si doplatíte za každý ďalší kilogram 10 €.

Spolu si tak môžete na palubu lietadla Ryanair vziať 1 kus veľkej príručnej batožiny 1 kus malej príručnej batožiny a 2 kusy podpalubnej batožiny.

Zdroj a ďalšie informácie o batožine: www.ryanair.com

Zdieľať

Pridajte komentár: