Cesta do USA za 69 €? Už čoskoro realita s Norwegian.

0

Spoločnosť Norwegian prekvapila ohlásením 10 nových liniek z Anglicka a Írska do USA. To by nebolo samozrejme nič prekvapivé, keďže nové trasy zavádzajú aerolinky pravidelne. Zaujala najmä ultra nízkymi cenami úvodných leteniek, ktoré začínajú na neuveriteľných 69 € za jednu cestu. Nové spojenia do USA budú lietať z Edinburghu, Belfastu, Corku, Shannonu a Dublinu. Ak ste čakali, že sa dostanete priamo do New Yorku za pár drobných, trochu vás sklameme. Norwegian bude obsluhovať letiská v širšom okolí New Yorku a Bostonu, z ktorých sa do týchto miest budete musieť ešte nejako dopraviť. K dispozícii bude celkovo 10 nových trás, na ktorých Norwegian uskutoční 38 transatlantických letov týždenne.

Na lety ponad Atlantický oceán nasadí Norwegian úplne nový Boeing 737 Max, ktorý bude mať aerolinka k dispozícii ako prvá medzi európskymi konkurentmi. Lietadlo bude vyhotovené iba so sedadlami ekonomickej triedy. Pre dosiahnutie čo najnižšej ceny nebude súčasťou ceny letenky žiadne jedlo, avšak na palube si môžete zakúpiť studené aj teplé jedlá z ponuky.

Prehľad letov Norwegian do USA

  • Edinburgh – Stewart – denne
  • Edinburgh – Providence – 4x týždenne
  • Edinburgh – Bradley – 3x týždenne
  • Belfast – Stewart – 3x týždenne
  • Belfast – Providence – 2x týždenne
  • Cork – Providence – 3x týždenne
  • Dublin – Stewart – denne
  • Dublin – Providence – 5x týždenne
  • Shannon – Stewart – 2x týždenne
  • Shannon – Providence – 2x týždenne

Medzinárodné letisko Stewart (SWF) – nachádza sa 90 minút cesty od New Yorku.
Letisko Providence, Rhode Island (PVD) – nachádza sa 90 minút cesty od Bostonu.
Medzinárodné letisko Bradley (BDL) – nachádza sa v srdci Connecticutu, dve hodiny cesty od New Yorku a Bostonu.

Ako vidieť, letiská sa nachádzajú relatívne blízko New Yorku a Bostonu a vďaka rôznym prípojným spojeniam sa do nich dokážete dopraviť relatívne rýchlo. A aj po spočítaní ceny za letenku a presun do vzdialených cieľových destinácií zaplatíte za let stále menej, ako je priemerná cena leteniek do tejto oblasti. Či vám táto úspora bude stáť za dlhší čas strávený cestovaním, to už necháme na každého uvážení. V každom prípade sú tieto nové linky Norwegianu prvou lastovičkou v pokuse o lacné transatlantické lety a dá sa očakávať, že po ich vzore sa o niečo podobné pokúsia aj ďalší konkurenti. Zároveň je to impulz pre veľkých transatlantických prepravcov na zníženie cien na letoch cez Atlantik.

Mapa letov Norwegian do USA

Zdroj: Norwegian

Zdieľať

Pridajte komentár: