Letisko Kyjev Boryspil | KBP | Boryspil International Airport

0

Medzinárodné letisko Kyjev Boryspil je najväčším ukrajinským letiskom. Nachádza sa 29 kilometrov východne od hlavného mesta Kyjev. Letisko má dve pristávacie dráhy s dĺžkou 4000 a 3500 metrov. Služby letiska ročne využíva viac ako 8 miliónov pasažierov, čo tvorí väčšinu objemu leteckej prepravy v krajine.  Zo Slovenska na letisko Kyjev Boryspil nepremáva žiadna priama linka. Môžete však využiť priame spojenie na menšie letisko Kyjev Zhulyany, ktoré sa taktiež nachádza v blízkosti Kyjeva. Linku prevádzkuje letecká spoločnosť Wizz Air.

Základné informácie

IATA kód: KBP
Webová stránka: kbp.kiev.ua
Telefón: +38 044 363-77-77

Kontakt

SE Boryspil International airport
Boryspil City
Kiev region
Ukraine
08307

Prílety a odlety

Doprava na letisko a z letiska Kyjev Boryspil

Doprava autobusom

Pre dopravu z letiska Kyjev Boryspil môžete využiť autobusové spojenie Sky Bus, ktoré dopraví pasažierov z letiska na Hlavnú železničnú stanicu v Kyjeve – Pivdenny. Počas cesty autobus stojí aj na zastávke Metra – Kharkivska“. Zastávka autobusov sa nachádza na autobusovom nástupišti v blízkosti terminálu.

Viac informácií o doprave autobusom a cestovný poriadok Sky Bus

Doprava vlakom

Na letisko Kyjev Boryspil nepremáva žiadne vlakové spojenie. Vďaka verejnej autobusovej linke Sky Bus sa môžete odviezť z letiska na  železničnú stanicu Pivdenny.

Doprava taxíkom

Na cestu do centra z letiska Kyjev Boryspil môžete využiť aj služby oficiálnych taxislužieb, ktorých stanovisko sa nachádza pred príletovým terminálom.

Viac informácií o taxislužbe

Doprava autom

Letisko Kyjev Boryspil je pohodlne dostupné aj vlastným automobilom. Ten môžete odparkovať na parkovacích plochách v okolí letiska.

Parkovanie na letisku Kyjev Boryspil

Pre krátkodobé a dlhodobé parkovanie na letisku Kyjev Boryspil môžete využiť viaceré parkovacie plochy, ktoré sa nachádzajú v blízkosti terminálu. Parkovanie na letisku je spoplatnené. Prezrite si prehľadnú mapu parkovacích plôch.

Prenájom auta na letisku Kyjev Boryspil

Na letisku Kyjev Boryspil pôsobí viacero požičovní áut renomovaných značiek. Prenájom auta si vybavíte v zastupiteľstvách autopožičovní vo vestibule príletovej haly.

Orientácia na letisku Kyjev Boryspil

Pre lepšiu orientáciu si môžete pozrieť prehľadnú mapu priestorov letiska.

Ubytovanie v okolí Kyjeva

Mapa letiska Kyjev Boryspil

Zdieľať

Pridajte komentár: