Letisko Kyjev | IEV | International Airport Kyiv Zhulyany

0

Letisko Kyjev Zhulyany je jedno z dvoch letísk, ktoré letecké potreby hlavného mesta Ukrajiny a širokého okolia. Slúži pre klasické dopravné linky a zároveň je hlavným letiskom pre obsluhu biznis letov na Ukrajine. Letisko má jednu pristávaciu dráhu s dĺžkou 2 310 metrov. Zo Slovenska začne do Kyjeva lietať od 17. decembra 2016 nová priama linka spoločnosti Wizz Air.

Základné informácie

IATA kód: IEV
Webová stránka: www.iev.aero
Telefón: (+38 044) 585 72 54

Kontakt

Airport Kyiv
Medova St,2,
Kiev,
Ukrajina

Prílety a odlety

Doprava na letisko a z letiska Kyjev

Doprava autobusom

Na dopravu z Letiska Kyjev môžete využiť služby autobusových liniek, ktoré premávajú v pravidelných intervaloch a spájajú letisko s viacerými lokalitami v meste. Autobusové nástupište sa nachádza zhruba 200 metrov od terminálu A a D a 50 metrov od terminálu B. Autobusy premávajú od 6:30 do 22:30.

Doprava metrom

Na letisko Kyjev nepremáva prima linka metra ani iné vlakové linky. K metru sa dostanete s využitím niektorej z početných autobusových liniek, ktoré spájajú letisko s rôznymi lokalitami v meste.

Doprava taxíkom

Pre dopravu z letiska môžete využiť aj služby taxislužieb. Stanovisko taxíkov sa nachádza priamo pred terminálom. Viac informácií o taxislužbe.

Doprava autom

Letisko je dostupné aj vlastným automobilom. Nachádza sa na juhozápade Kyjeva. Na parkovanie môžete využiť parkovacie plochy v blízkosti hlavných terminálov.

Parkovanie na letisku Kyjev

Parkovanie na letisku Kyjev Zhulyany je možné na stráženom parkovisku v blízkosti terminálov A (medzinárodné lety) a B (domáce lety). Toto parkovisko je určené na krátkodobé aj dlhodobé parkovanie. Pre naloženie alebo vyloženie pasažierov môžete využiť parkovacie plochy priamo pred terminálmi, pričom prvých 10 minút je bezplatných. Po prekročení 10 minút musíte zaplatiť za celú hodinu

Viac informácií o parkovaní na letisku Kyjev

Prenájom auta na letisku Kyjev

Na letisku pôsobí viacero požičovní áut renomovaných značiek. Prenájom auta si vybavíte v zastupiteľstvách autopožičovní vo vestibule príletovej haly.

Orientácia na letisku Kyjev

Pre lepšiu orientáciu na letisku si môžete naštudovať prehľadný plán letiska.

Ubytovanie v okolí Kyjeva

Mapa letiska Kyjev

Zdieľať

Pridajte komentár: