Letisko Olbia | OLB | Olbia Costa Smeralda Airport

0

Medzinárodné letisko Olbia (Costa Smeralda) sa nachádza na ostrove Sardínia a leží necelé 4 kilometre od centra rovnomenného mestečka Olbia. Letisko je vstupnou bránou pre turistov cestujúcich na ostrov prevažne za oddychom počas dovolenkovej sezóny. Letisko Olbia má jednu pristávaciu dráhu s dĺžkou 2445 metrov a jeho služby ročne využíva viac ako 2 milióny pasažierov. Zo Slovenska premávajú na letisko Olbia počas letnej dovolenkovej sezóny pravidelné (Smartwings) a charterové lety (Travel Service). Na ostrove Sardínia sa nachádza ešte letisko Alghero, na ktoré premáva pravidelná letecká linka z Bratislavy.

Základné informácie

IATA kód: OLB
Webová stránka: www.aeroportodiolbia.it
E-mail / Online formulár: info@geasar.it
Telefón: +39 0789 563 444

Kontakt

Aeroporto Olbia Costa Smeralda
07026 OLBIA (SS)

Prílety a odlety

Doprava na letisko a z letiska Olbia

Doprava autobusom

Letisko Olbia sa nachádza neďaleko pobrežného mestečka Olbia a má vynikajúce dopravné spojenie nielen do centra ale aj do významných turistických destinácií a rezortov na ostrove Sardínia. Do centra mesta Olbia premávajú autobusové linky č. 2 a 10, ktoré odchádzajú z letiska každých 20 minút. Zastávka autobusov sa nachádza približne 50 metrov od príletového terminálu.

Pozrite si cestovný poriadok a zoznam zastávok pre linky č. 2 a č. 10.

Okrem spojení do centra Olbie premávajú z letiska aj linky do destinácií po celom ostrove Sardínia. Využiť tak môžete spojenia do Santa Teresa di Gullara, Palau, Arzachena, Porto Rotondo, COsta Smeralda, San Teodoro, Budoni, Orosei, Cala Gonone, Sassari, Castelsardo, Alghero, Nuoro, Oristano a Cagliari.

Viac informácií o diaľkových linkách

Doprava vlakom

Letisko Olbia nemá priame vlakové spojenie. Na ostrove Sardínia však premáva vlak, pričom vlaková sanica sa nachádza v centre mesta Olbia, do ktorého sa dostanete z letiska autobusom. Stanicu nájdete hneď oproti zastávke Via Gabriele D´Annunzio.

Doprava taxíkom

Pre dopravu z letiska Olbia môžete využiť aj služby taxíkov. Ich stanovisko sa nachádza priamo pred Terminálom.

Viac informácií o cenách taxislužieb a kontakt

Doprava autom

Dopraviť sa na letisko Olbia môžete aj vlastným alebo požičaným automobilom. Letisko sa nachádza 4 kilometre od centra mesta Olbia. Svoj automobil môžete odparkovať na parkovacích plochách v okolí letiska. Pokiaľ prilietate na Sardíniu, automobil si môžete požičať v niektorej z požičovní.

Parkovanie na letisku Olbia

Pre krátkodobé a dlhodobé parkovanie na letisku Olbia môžete využiť viaceré parkovacie plochy, ktoré sa nachádzajú v blízkosti terminálu. Parkovanie na letisku je spoplatnené. Pozrite is mapu parkovania.

Viac informácií a ceny parkovania na letisku Olbia

Prenájom auta na letisku Olbia

Na letisku pôsobí viacero požičovní áut renomovaných značiek. Prenájom auta si vybavíte v zastupiteľstvách autopožičovní vo vestibule príletovej haly.

Orientácia na letisku Olbia

Pre lepšiu orientáciu si môžete pozrieť prehľadnú mapu priestorov letiska.

Ubytovanie v okolí Olbie

Mapa letiska Olbia

Zdieľať

Pridajte komentár: