Letisko Korfu | CFU | Corfu International Airport Ioannis Kapodistrias

0

Letisko na ostrove Korfu sa môže pochváliť najkratšou pristávacou dráhou v Európe. Takže pokiaľ máte radi adrenalín, pristávanie na tomto letisku bude pre Vás úvodným zážitkom dovolenky na tomto nádhernom zelenom gréckom ostrove. Letisko Korfu sa nachádza približne 3 kilometre od mesta Korfu. Zo Slovenska premáva na ostrov Korfu aj pravidelná linka spoločnosti Ryanair z Letiska M.R.Štefánika v Bratislave. Okrem toho počas letnej dovolenkovej sezóny lietajú zo Slovenska na ostrov Korfu turistické charterové lety viacerých leteckých spoločností.

Základné informácie

IATA kód: CFU
Webová stránka: www.hcaa.gr
Telefón: +30 26610 89600

Kontakt

Corfu International Airport
I.Kapodistrias
491 00 Corfu
Greece

Prílety a odlety

Doprava na letisko a z letiska Korfu

Doprava autobusom

Z letiska Korfu premávajú iba autobusové spoje, ktoré prepravujú cestujúcich z charterových letov. Pravidelné linky žiaľ nie sú k dispozícii.

Doprava taxíkom

Na dopravu z a na letisko Korfu môžete využiť aj službu miestnych taxislužieb. Stanovisko taxíkov sa nachádza priamo pred terminálom

Doprava autom

Letisko Korfu je dostupné aj autom, ale nenachádzajú sa tu takmer žiadne oficiálne miesta na parkovanie. Na výber máte z viacerých auto požičovní, vďaka ktorým sa môžete po ostrove pohybovať aj na vlastnú päsť.

Parkovanie na letisku Korfu

Pre krátkodobé a dlhodobé parkovanie na letisku Korfu môžete využiť viaceré parkovacie plochy, ktoré sa nachádzajú v blízkosti terminálu. Parkovanie na letisku je spoplatnené.

Prenájom auta na letisku Korfu

Na letisku pôsobí viacero požičovní áut renomovaných značiek. Prenájom auta si vybavíte v zastupiteľstvách autopožičovní vo vestibule príletovej haly.

Ubytovanie na ostrove Korfu

Mapa letiska Korfu

Zdroj titulná foto: Mathew Bedworth / CORFU 544 / Flickr / CC

Zdieľať

Pridajte komentár: