Letisko Tallinn | TLL | Tallinn Airport

0

Letisko Tallinn je najväčšie letisko v Estónsku. Nachádza sa 5 kilometrov juhovýchodne od centra mesta Tallinn. Leteckú bázu tu majú umiestnené aerolinky Nordica, AirBaltic a LOT Polish Airlines. Letisko má jednu pristávaciu dráhu s dĺžkou 3480 metrov. Služby letiska ročne využíva okolo 2 miliónov pasažierov. V súčasnosti neexistuje priame letecké spojenie medzi Slovenskom a letiskom Tallinn.

Základné informácie

IATA kód: TLL
Webová stránka: www.tallinn-airport.ee
E-mail / Online formulár: info@tll.aero
Telefón: (+372) 605 8888

Kontakt

Tallinn Airport Ltd
Registry code 10349560
Lennujaama tee 12
11101 Tallinn, ESTONIA

Prílety a odlety

Doprava na letisko a z letiska Tallinn

Doprava autobusom

Pre dopravu z letiska Tallinn do centra mesta môžete využiť autobusovú dopravu. Zastávka sa nachádza pár metrov od príletového terminálu. Využiť môžete dve autobusové linky – č. 2 (cestovný poriadok) a č. 65 (cestovný poriadok). Lístky na autobus si môžete kúpiť priamo u vodiča, prípadne v automate, umiestnených na autobusovom nástupišti. Cena lístka je 2 €.

Doprava vlakom

Na letisko Tallinn nepremáva žiadna vlaková doprava.

Doprava taxíkom

Pre dopravu z letiska Tallinn môžete využiť aj služby licencovaných taxislužieb, ktorých stanovisko sa nachádza pred terminálom príletov. Odporúčame vám využiť vozidlá oficiálnej taxislužby,

Doprava autom

Letisko Tallinn je pohodlne dostupné aj vlastným automobilom po miestnych cestách. Auto môžete odparkovať na vyhradených parkovacích plochách, prípadne môžete naložiť/vyložiť pasažierov na parkovisku pre krátkodobé státie priamo pred terminálom letiska.

Parkovanie na letisku Tallinn

Pre krátkodobé a dlhodobé parkovanie na letisku Tallinn môžete využiť viaceré parkovacie plochy, ktoré sa nachádzajú v blízkosti terminálu. Parkovanie na letisku je spoplatnené. Pre vyloženie a naloženie cestujúcich môžete využiť 15 minútové bezplatné parkovanie pred terminálom.

Prenájom auta na letisku Tallinn

Na letisku pôsobí viacero požičovní áut renomovaných značiek. Prenájom auta si vybavíte v zastupiteľstvách autopožičovní vo vestibule príletovej haly.

Orientácia na letisku Tallinn

Pre lepšiu orientáciu si môžete pozrieť prehľadnú mapu priestorov letiska.

Ubytovanie v okolí Tallinnu

Mapa letiska Tallinn

Zdieľať

Pridajte komentár: