Letisko Larnaka – Cyprus | LCA | Larnaca International Airport

0

Medzinárodné letisko Larnaka je jedným z dvoch hlavných letísk na ostrove Cyprus. Veľkosťou aj objemom prepravených cestujúcich je najväčším na ostrove. Nachádza sa 4 kilometre juhozápadne od mesta Larnaka. Letisko má jednu pristávaciu dráhu o dĺžke 2994 metrov. Zo Slovenska na Cyprus nelietajú žiadne pravidelné letecké spojenia. Počas letnej sezóny však môžete využiť služby charterových spoločností.

Základné informácie

IATA kód: LCA
Webová stránka: www.hermesairports.com
E-mail: info@hermesairports.com
Telefón: +357 25 123022

Kontakt

Larnaka International Airport
P.O. Box 43027 P.C. 6650 Larnaka
Cyprus

Prílety a odlety

Doprava na letisko a z letiska Larnaka

Doprava autobusom

Pre dopravu na letisko a z letiska Larnaca môžete využiť služby viacerých autobusových dopravcov. Okrem toho zvyknú zabezpečovať dopravu do hotelových rezortov priamo cestovné kancelárie a agentúry. Pred odletom sa informujte o možnostiach dopravy z letiska u svojho sprostredkovateľa zájazdu.

Doprava taxíkom

Pre dopravu z letiska Larnaca môžete využiť aj služby taxislužieb. Stanoviská taxislužieb sa nachádzajú pred terminálom letiska.

Doprava autom

Na letisku Larnaka si môžete požičať automobil vo viacerých renomovaných autopožičovniach. (Sixt, Europcar, Budget)

Parkovanie na letisku Larnaka

Na letisku a v jeho okolí sa nachádzajú odstavné plochy pre krátkodobé aj dlhodobé parkovanie automobilov. Pokiaľ plánujete iba vyzdvihnúť alebo vyložiť pasažierov, môžete zastaviť na Drop-off/Pick up parkovisku, ktoré sa nachádza priamo oproti budove terminálu. Parkovanie je bezplatné a stáť je tu možné jednu minútu. Pre dlhšie krátkodobé parkovanie slúži platené parkovisko neďaleko terminálu. Pre dlhodobé parkovanie môžete využiť kryté alebo nekryté parkoviská, ktoré sa taktiež nachádzajú v pešej dostupnosti terminálov.

Parkovanie si môžete rezervovať aj online.

Prenájom auta na letisku Larnaka

Na letisku pôsobí viacero požičovní áut renomovaných značiek. Prenájom auta si vybavíte v zastupiteľstvách autopožičovní vo vestibule príletovej haly.

Orientácia na letisku Larnaka

Pred odletom na Cyprus si môžete naštudovať prehľadný plán terminálu letiska v Larnake. Zobraziť plán letiska Larnaca

Ubytovanie na ostrove Cyprus

Mapa letiska Larnaka

Zdieľať

Pridajte komentár: