Letisko Menorca | MAH | Menorca Airport

0

Letisko Menorca sa nachádza na rovnomennom ostrove Menorca, ktorého brehy obmýva Stredozemné more. Nachádza sa približne 4,5 kilometra od hlavného mesta ostrova Mahón. Letisko využíva jednu pristávaciu dráhu a jeho služby ročne využíva viac ako 3 milióny pasažierov. Ostrov Menorca patrí medzi obľúbené dovolenkové destinácie Európanov. Zo Slovenska premávajú na Menorcu počas letnej dovolenkovej sezóny priame charterové lety.

Základné informácie

IATA kód: MAH
Webová stránka: www.aena.es/en/menorca-airport/index.html
E-mail / Online formulár: mah.informacion@aena.es
Telefón: +34 91 321 10 00

Kontakt

Menorca Airport
Ctra. San Clemente s/n.
07700 Mahón (Menorca)

Prílety a odlety

Doprava na letisko a z letiska Menorca

Doprava autobusom

Pre dopravu z letiska Menorca do centra hlavné ostrovného mesta Mahón môžete využiť autobusovú linku č. 10. Cena lístka z letiska do mesta Mahón je 2,6 €. Z autobusovej stanice v meste Mahón následne premávajú viaceré linky do rôznych častí celého ostrova. Pokiaľ budete prilietať v rámci zájazdu organizované cestovnou kanceláriou, po prílete vyhľadajte delegáta, ktorý vás nasmeruje k svojmu zazmluvnenému autobusu, prostredníctvom ktorého sa dostanete do svojho hotelového rezortu.

Doprava vlakom

Letisko Menorca nemá žiadne vlakové spojenie.

Doprava taxíkom

Pre dopravu z letiska Menorca môžete využiť aj službu taxi. Stanovisko taxíkov sa nachádza pred terminálom pred východom príletov.

Viac informácií o taxislužbe a rezervácia taxi

Doprava autom

Letisko Menorca je dostupné po lokálnych cestách aj prostredníctvom automobilu, ktorý si môžete požičať v niektorej autopožičovní. Automobil môžete zaparkovať na odstavných parkovacích plochách v okolí letiska.

Parkovanie na letisku Menorca

Pre krátkodobé a dlhodobé parkovanie na letisku Menorca môžete využiť viaceré parkovacie plochy, ktoré sa nachádzajú v blízkosti terminálu. Parkovanie na letisku je spoplatnené.

Viac informácií o parkovaní

Prenájom auta na letisku Menorca

Na letisku pôsobí viacero požičovní áut renomovaných a lokálnych značiek. Prenájom auta si vybavíte v zastupiteľstvách autopožičovní vo vestibule príletovej haly. Viac informácií

Orientácia na letisku Menorca

Pre lepšiu orientáciu si môžete pozrieť prehľadnú mapu priestorov letiska.

Ubytovanie na ostrove Menorca

Mapa letiska Menorca

Zdieľať

Pridajte komentár: