Letisko Leeds Bradford | LBA | Leed Bradford Airport

0

Malé letisko Leeds Bradford sa nachádza uprostred Veľkej Británie medzi mestami Leeds a Bradford. Okrem týchto miest je východiskovou stanicou pre široké okolie regiónu Yorkshire. Má jednu pristávaciu dráha o dĺžke 2 250 metrov. Zo Slovenska bude v zimnom letovom poriadku 2016/2017 obsluhovať toto letisko letecká spoločnosť Ryanair priamou linkou z Bratislavy.

Základné informácie

IATA kód: LBA
Webová stránka: www.leedsbradfordairport.co.uk
Telefón:
E-mail: kontaktný formulár

Kontakt

Leeds Bradford® Airport
Leeds
LS19 7TU
United Kingdom

Prílety a odlety

Doprava na letisko a z letiska Leeds Bradford

Doprava autobusom

Letisko Leeds Bradford sa nachádza medzi mestami Leeds, Bradford a Harrogate a je ľahko dostupné verejnou dopravou. Premávajú naň viaceré autobusové linky, ktoré sú prevádzkované od skorých ranných hodín až do neskorého večera, vrátané víkendov a prázdnin.

Z letiska premávajú linky na stanice Leeds Bus Station, Leeds Coach Station, Leeds Railway Station, Bradford Train Station, Harrogate Train Station a Harrogate Bus station.

Doprava vlakom

Na letisko Leeds Bradford nepremáva priama vlaková linka. Avšak môžete využiť viaceré autobusové spojenia z letiska, ktoré vás dovezú na hlavné stanice v Leedse a v Bradforde.

Doprava taxíkom

Pre dopravu z letiska môžete využiť aj služby taxislužieb. Stanovisko taxíkov sa nachádza priamo pred terminálom. Viac informácií o taxislužbe.

Doprava autom

Na letisko Leeds Bradford sa pohodlne dostanete z hlavných cestných ťahov M1 a M62. Od miest Leeds aj Bradford je vzdialené niečo málo cez 8 kilometrov. Na letisku nájdete bohaté možnosti krátkodobého aj dlhodobého parkovania. Viac informácií o parkovaní nájdete v časti „Parkovanie na letisku“.

Parkovanie na letisku Leeds Bradford

Parkovanie na letisku Leeds Bradford je možné na viacerých vyhradených parkovacích plochách. Na krátkodobé a stredne dlhodobé parkovanie odporúčame využiť parkovacie plochy v blízkosti terminálu – Premium Short Park a Short Park. Nachádzajú sa zhruba 1-4 minúty chôdze od budovy terminálu.

Pred dlhodobé parkovanie na letisku Leeds Bradford slúži parkovacia plocha Long Stay. Je vzdialená 4-5 minút jazdy shuttle bussom, ktorý premáva nepretržite 24/7.

Viac informácií o parkovaní na letisku Leeds Bradford

Prenájom auta na letisku Leeds Bradford

Na letisku pôsobí viacero požičovní áut renomovaných značiek. Prenájom auta si vybavíte v zastupiteľstvách autopožičovní vo vestibule príletovej haly.

Orientácia na letisku Leeds Bradford

Pre lepšiu orientáciu na letisku Leeds Bradford si môžete vytlačiť prehľadný plán letiska.

Ubytovanie v okolí Leeds Bradford

Mapa letiska Leeds Bradford

Zdroj titulná foto: Chris Jaguar / trio / Flickr / CC

Zdieľať

Pridajte komentár: