V Kolumbii havarovalo dopravné lietadlo – 76 mŕtvych!

0

Let LMI 2933 spoločnosti LaMia Airlines dnes havaroval na svojej ceste zo Santa Cruz v Bolívii do Medellinu v Cokumbii. Nehoda sa stala južne od Medellinského letiska. Na palube sa nachádzalo 72 pasažierov a 9 členov posádky. Podľa predbežných správ pád neprežilo 75 pasažierov a jeden pasažier zomrel pri prevoze do nemocnice. Pasažierov charterového letu tvorili hlavne členovia brazílskeho futbalového tímu Chapecoense, ktorí smerovali na zápas proti kolumbijskému tímu Atlético Nacional. Okrem nich bolo na palube ešte 21 novinárov.

Lietadlo typu Avro RJ85 bolo v prevádzke od roku 1999. Posádka ohlásila stav núdze v kolumbijskom vzdušnom priestore medzi obcami La Ceja a La Union. Neskôr lietadlo narazilo do hory Cerro Gordo, ktorá sa nachádzala neďaleko. Pre hustú hmlu sa k miestu nehody nemohli dostať záchranné vrtuľníky dostatočne rýchlo.

Lietadlo typu Avro RJ85 sa používa prevažne pri letoch na malé mestské letiská. Jeho rozmery sú 28,6 x 26,21 x 8,59 metra. Poháňajú ho 4 dvojprúdové motory Textron Lycoming ALF 502R-5. Vďaka nim dosahuje lietadlo maximálnu rýchlosť 801 km/h a dokáže doletieť do vzdialenosti 2 909 kilometrov.

Zdieľať

Pridajte komentár: