Letisko Doncaster Sheffield | DSA | Robin Hood airport Doncaster Sheffield

0

Medzinárodné letisko Doncaster Sheffield, nazývané aj letisko Robina Hooda, sa nachádza zhruba 5 kilometrov juhovýchodne od mesta Doncster a 29 kilometrov od mesta Sheffield. Je to pomerne malé letisko, ktoré ročne vybaví okolo 800 tisíc pasažierov. Jeho pristávacia dráha je dlhá 2 893 metrov. V oblasti Yorkshiru je to druhé najväčšie letisko, hneď po Leeds Bradford. Zo Slovenska do Doncasteru prevádzkuje priamu linku z Košíc letecká spoločnosť Wizz Air.

Základné informácie

IATA kód: DSA
Webová stránka: flydsa.co.uk
Telefón: +44 (0) 871 220 2210
E-mail: kontaktný formulár

Kontakt

Heyford House
First Avenue
Doncaster
DN9 3RH
United Kingdom

Prílety a odlety

Doprava na letisko a z letiska Doncaster Sheffield

Doprava autobusom

Na letisko Doncaster Sheffield premáva špeciálny letiskový shuttle autobus X4. Linka odchádza zo stanice Interchange z nástupišta 1A a cesta na letisko trvá približne 25 minút. Autobus premáva každú pol hodinu, pondelok – piatok, od 5:26 do 23:35.

Doprava vlakom

Na letisko Doncaster Sheffield nepremáva priama vlaková linka. Na hlavná vlakovú stanicu v meste Doncaster ale premávajú pravidelné autobusové spojenia priamo z letiska. Stanica je od letiska vzdialená zhruba 10 kilometrov.

Doprava taxíkom

Pre dopravu z letiska môžete využiť aj služby taxislužieb. Stanovisko taxíkov sa nachádza priamo pred terminálom. Viac informácií o taxislužbe.

Doprava autom

Na letisko sa môžete dopraviť aj vlastným autom. Dostupné je z viacerých cestných ťahov – A1, M62, M180 a M18. Sledujte smerové tabule na Robin Hood Airport.

Parkovanie na letisku Doncaster Sheffield

Parkovanie na letisku Doncaster Sheffield je možné na vyhradených parkovacích plochách. Pre krátkodobé parkovanie je k dispozícii parkovisko Meet & Greet, ktoré sa nachádza len minútu chôdze od budovy terminálu. Je určené pre parkovanie od 15 minút do 7 dní. Prvých 15 minút je zadarmo.

Pre dlhodobé parkovanie je určené parkovisko, ktoré sa nachádza zhruba 5 minút chôdze od budovy terminálu. Okrem toho si môžete zvoliť aj prémiové parkovanie, kedy budete mať garantované miesto v najväčšej blízkosti k terminálu.

Viac informácií o parkovaní na letisku Doncaster Sheffield

Prenájom auta na letisku Doncaster Sheffield

Na letisku pôsobí viacero požičovní áut renomovaných značiek. Prenájom auta si vybavíte v zastupiteľstvách autopožičovní vo vestibule príletovej haly.

Ubytovanie v okolí Doncaster Sheffield

Mapa letiska Doncaster Sheffield

Zdroj titulná foto: Ben Sutherland / Robin Hood Airport, Doncaster / Flickr / CC

Zdieľať

Pridajte komentár: