Letisko Benátky | VCE | Venice Marco Polo Airport

0

Benátky sú nádherné mesto, ktoré každoročne navštívia milióny turistov. Výlet do Benátok môžete absolvovať aj lietadlom, pričom využijete služby medzinárodného letiska Marca Pola. Letisko sa nachádza 8 kilometrov severne od mesta Tessera. Jeho bránami prejde ročne viac ako 8 miliónov pasažierov. Letisko Marco Polo má 2 pristávacie dráhy, pričom dlhšia meria 3300 metrov. V aglomerácii Benátok sa nachádza ešte aj letisko Benátky Treviso, ktoré zvyknú využívať prevažne nízkonákladové letecké spoločnosti. Zo Slovenska nepremávajú do Benátok žiadne priame letecké spojenia. Najbližšie je k dispozícii priama linka z Viedne, ktorú prevádzkujú rakúske Austrian Airlines.

Základné informácie

IATA kód: VCE
Webová stránka: www.veniceairport.it
Telefón: +39 041 2606111

Kontakt

Via Galileo Galilei, 30/1,
30173 Tessera,
Venezia VE,
Taliansko

Prílety a odlety

Doprava na letisko a z letiska Benátky

Doprava metrom

Na letisko Istanbul Ataturk premáva linka metra M1. Premáva po trase Yenikapı, Aksaray, Emniyet – Fatih, Topkapi – Ulubatli, Bayrampasa – Maltepe, Sagmalcilar, Kartaltepe – Kocatepe, Esenler Otogar, Terazidere, Davutpasa – YTU, Merter, Zeytinburnu, Bakirkoy – Incirli, Bahcelievler, Atakoy – Sirinevler, Yenibosna, DTM Istanbul Fuar Merkezi, Ataturk Airport, na ktorej môžete prestúpiť na ďalšie linky metra.

Pozrite si aj mapu systému metra v Istanbule

Doprava vodným autobusom alebo člnom

Dopraviť sa z letiska do centra Benátok a späť môžete aj trochu netradične. Premávajú sem vodné autobusy, ktoré vás dopravia na hlavný benátsky ostrov a taktiež na okolité ostrovy Murano, Burano a Lido. Lístky si môžete zakúpiť v príletovej hale letiska, prípadne v automatoch, ktoré sa nachádzajú v priestoroch letiska a doku pre vodné autobusy. Dok autobusov sa nachádza zhruba 7 minút chôdze od príletovej haly. V Benátkach spoje stoja na zastávkach San Marco, Rialto, Fondamenta Nuove a Le Guglie.

Okrem vodných autobusov vás na letisko dopravia aj súkromné motorové člny viacerých spoločností.

Doprava autobusom

Benátske letisko má spojenie s mestom aj vďaka viacerým autobusovým linkám.
Viac informácií o linkách

Doprava vlakom

Na letisko nepremávajú priame vlakové linky. Na hlavná vlakovú stanicu v Benátkach vás však odvezú autobusové linky priamo z letiska, prípadne môžete využiť služby taxi.
Viac informácií o vlakových linkách

Doprava taxíkom

Pre dopravu z letiska môžete využiť aj služby taxislužieb. Stanoviská taxislužieb sa nachádzajú pred terminálmi letiska. Viac informácií o cenách a kontakty na taxi

Doprava autom

Letisko Benátky (Marco Polo) je dobre dostupné aj vlastným alebo prenajatým automobilom. Cestou na letisko sa napojte na cestu A13 alebo A4. Na letisku sú k dispozícii viaceré parkovacie a odstavné plochy. Ako cestovať autom na letisko Benátky?

Parkovanie na letisku Benátky

Pre krátkodobé aj dlhodobé parkovanie na letisku Benátky je možné využiť viaceré parkovacie plochy v blízkosti terminálov a v okolí letiska. Parkovanie je spoplatnené. Pokiaľ chcete ušetriť, je dobré si pred cestou na letisko rezervovať parkovacie miesto vopred. Rezervácia parkovania a mapy parkovísk.

Prenájom auta na letisku Benátky

Na letisku pôsobí viacero požičovní áut renomovaných značiek. Prenájom auta si vybavíte v zastupiteľstvách autopožičovní vo vestibule príletovej haly.

Orientácia na letisku Benátky

Pozrite si podrobnú mapu terminálu letiska Benátky.

Ubytovanie v okolí Benátok

Mapa letiska Benátky

Zdroj titulná foto: Miran Rijavec / Italy Venezia Marco Polo Airport VCE / Flickr / CC

Zdieľať

Pridajte komentár: