Letisko Štokholm Skavsta | NYO | Stockholm Skavsta Airport

0

Medzinárodné letisko Štokholm Skavsta sa nachádza 5 kilometrov severozápadne od mesta Nyköping a 100 kilometrov od Štokholmu. Využívajú ho prevažne nízkonákladové letecké spoločnosti ako Ryanair a Wizz Air. Letisko sa nachádza pomerne ďaleko od Štokholmu a názov bol zvolený hlavne pre marketingové účely. Nepozorných cestovateľov preto môže nečakane prekvapiť, že pri ceste do Štokholmu sa ocitnú nie tak úplne na mieste. Letisko Štokholm Skavsta je tretím najväčším vo Švédsku. Jeho služby ročne využíva viac ako 2 milióny pasažierov. Pre lietadlá sú k dispozícii dve pristávacie dráhy. Zo Slovenska nepremáva na letisko Štokholm Skavsta žiadne priame letecké spojenie. Najbližšie môžete využiť napríklad linky z letiska v Budapešti.

Základné informácie

IATA kód: NYO
Webová stránka: www.skavsta.se
E-mail / Online formulár: info@skavsta.se
Telefón: +46 (0)155-28 04 00

Kontakt

Stockholm Skavsta Airport AB
Box 44
611 22 Nyköping
Sweden

Prílety a odlety

Doprava na letisko a z letiska Štokholm Skavsta

Doprava autobusom

Dopraviť sa z letiska Štokholm Skavsta do 100 kilometrov vzdialeného Štokholmu môžete prostredníctvom autobusového spojenia spoločnosti Flygbussarna. Okrem toho z letiska premávajú aj lokálne linky do miest Nyköping a Oxelösund. Lístky si môžete zakúpiť na predajnom mieste, ktoré sa nachádza na letisku.

Viac informácií o doprave autobusom

Doprava vlakom

Letisko Štokholm Skavsta nemá priame vlakové spojenie. Autobusom číslo 515 sa však môžete odviezť z letiska na vlakovú stanicu Nyköping, z ktorej premávajú vlaky naprieč Švédskom a samozrejme aj do Štokholmu.

Viac informácií o doprave vlakom

Doprava taxíkom

Pre dopravu z letiska Štokholm Skavsta môžete využiť aj služby taxi. Stanovisko taxíkov sa nachádza pred príletovým Terminálom. Cesta z letiska do Štokholmu trvá približne 70 minút. Viac informácií o taxislužbe

Doprava autom

Dopraviť sa na letisko Štokholm Skavsta môžete aj prostredníctvom automobilu po diaľnici E4 a približne 7 kilometrov pred letiskom použite zjazd č. 133 s označením Skavsta. Automobil môžete odparkovať na parkovacích plochách v okolí letiska.

Parkovanie na letisku Štokholm Skavsta

Pre krátkodobé a dlhodobé parkovanie na letisku Štokholm Skavsta môžete využiť viaceré parkovacie plochy, ktoré sa nachádzajú v blízkosti terminálu. Parkovanie na letisku je spoplatnené. Viac informácií a rezervácia parkovania

Prenájom auta na letisku Štokholm Skavsta

Na letisku pôsobí viacero požičovní áut renomovaných značiek. Prenájom auta si vybavíte v zastupiteľstvách autopožičovní vo vestibule príletovej haly.

Orientácia na letisku Štokholm Skavsta

Pre lepšiu orientáciu si môžete pozrieť prehľadnú mapu priestorov letiska.

Ubytovanie v okolí Štokholmu

Mapa letiska Štokholm Skavsta

Zdieľať

Pridajte komentár: