Letisko Alicante | ALC | Alicante Elche Airport

0

Letisko Alicante patrí medzi najväčšie španielske letiská. Nachádza sa približne 10 kilometrov od mesta Elche a 9 kilometrov od mesta Alicante. Význam letiska neustále rastie o čom svedčí aj objem prepravy, pričom ročne služby letiska využíva už viac ako 12 miliónov pasažierov. Väčšinu prevádzky tvoria medzinárodné lety. Letisko Alicante má jednu pristávaciu dráhu s dĺžkou 3 kilometre. Zo Slovenska premávajú do Alicante počas letnej dovolenkovej sezóny charterové lety.

Základné informácie

IATA kód: ALC
Webová stránka: www.aena.es/
E-mail / Online formulár: alcinfo@aena.es
Telefón: (+34) 91 321 10 00

Kontakt

Alicante-Elche Airport
03195 L’Altet
Alicante
Spain

Prílety a odlety

Doprava na letisko a z letiska Alicante

Doprava autobusom

Z letiska Alicante sa pohodlne dopravíte do okolia prostredníctvom verejnej autobusovej dopravy. K dispozícii sú viaceré linky.

  • Linka 1A – premáva z letiska Alicante do centra mesta Elche. Cestovný lístok stojí 1,50 €.
  • Linka 1B – premáva z letiska Alicante do mieste Elche a Torrellano a následne opačným smerom na pobrežie Playa El Altet a Areneles del Sol.Cestovný lístok stojí 1,50 €.
  • Linka C6 – premáva z letiska Alicante do centra mesta Alicante každých 20 minút, pričom cestou zastavuje na železničnej stanici a ďalších dôležitých miestach v meste. Cestovný lístok stojí 3,85 €

Cestovné lístky si môžete zakúpiť u šoféra autobusu. Viac informácií o linkách

Okrem bežných prímestských autobusov premávajú z letiska aj medzimestské diaľkové linky, ktoré vás dopravia do miest napríklad do Benidorm-Calpe, Murcie, Santa Pola a Torrevieja. Viac informácií o linkách

Doprava vlakom

Letisko nemá priame vlakové spojenie, avšak využitím autobusovej linky C6 sa dostanete na vlakovú stanicu Luceros a Mercado v centre mesta, odkiaľ premávajú vlakové linky 1 – 4. Viac informácií o vlakových linkách

Doprava taxíkom

Pre dopravu z letiska Alicante môžete využiť aj služby taxi. Oficiálnou taxislužbou je Radio Taxi Elche. Stanovisko taxíkov sa nachádza pred príletovým terminálom. Viac informácií a ceny taxislužby

Doprava autom

Letisko Alicante sa nachádza 9 kilometrov juhozápadne od centra Alicante. Vďaka výbornému napojeniu na cestnú sieť je pohodlne dostupné automobilom, ktorý si môžete odparkovať na viacerých parkovacích plochách v okolí letiska.

Parkovanie na letisku Alicante

Pre krátkodobé a dlhodobé parkovanie na letisku Alicante môžete využiť viaceré parkovacie plochy, ktoré sa nachádzajú v blízkosti terminálu. Parkovanie na letisku je spoplatnené.

Viac informácií a rezervácia parkovania

Prenájom auta na letisku Alicante

Na letisku pôsobí viacero požičovní áut renomovaných značiek. Prenájom auta si vybavíte v zastupiteľstvách autopožičovní vo vestibule príletovej haly.

Orientácia na letisku Alicante

Pre lepšiu orientáciu si môžete pozrieť prehľadnú mapu priestorov letiska.

Ubytovanie v okolí Alicante

Mapa letiska Alicante

Zdieľať

Pridajte komentár: