Letisko Kalamata | KLX | Kalamata International Airport

0

Letisko Kalamata sa nachádza 9 kilometrov od centra mesta Kalamata. Využíva sa najmä na domáce lety po Grécku (linka do Atén a Solúnu) a počas letnej sezóny vybavuje charterové lety z rôznych kútov Európy. Letisko má jednu pristávaciu dráhu s dĺžkou 2703 metrov. Toto malé letisko ročne odbaví okolo 200 tisíc pasažierov. Zo Slovenska premáva do Kalamaty počas letnej sezóny charterová linka.

Základné informácie

IATA kód: KLX
Webová stránka: www.hcaa.gr
E-mail / Online formulár: kaklkar@hcaa.gr
Telefón: +30 27210-22310

Kontakt

KALAMATA AIRPORT
P.C.24200 MESSINI
MESSINIA HELLAS

Prílety a odlety

Doprava na letisko a z letiska Kalamata

Doprava autobusom

Pre dopravu z letiska Kalamata môžete využiť autobusové linky, ktoré vás odvezú do centra mesta Kalamata a okolitých rezortov na pobreží. Pokiaľ prilietate do Kalamaty v rámci organizovaného zájazdu, po prílete vyhľadajte delegáta vašej cestovnej kancelárie. Ten vás nasmeruje na zmluvú autobusovú dopravu, ktorá vás odvezie do vášho rezortu.

Doprava vlakom

Letisko Kalamta nemá žiadne vlakové spojenie.

Doprava taxíkom

Pre dopravu z letiska Kalamata môžete využiť aj služby taxi. Stanovisko taxíkov sa nachádza pred príletovým Terminálom.

Doprava autom

Dopraviť sa na letisko Kalamata môžete aj vlastným automobilom, ktorý môžete odparkovať na parkoviskách v okolí letiska.

Parkovanie na letisku Kalamata

Pre krátkodobé a dlhodobé parkovanie na letisku Kalamata môžete využiť viaceré parkovacie plochy, ktoré sa nachádzajú v blízkosti terminálu. Parkovanie na letisku je spoplatnené.

Prenájom auta na letisku Kalamata

Na letisku pôsobí viacero požičovní áut renomovaných značiek. Prenájom auta si vybavíte v zastupiteľstvách autopožičovní vo vestibule príletovej haly.

Ubytovanie v okolí Kalamaty

Mapa letiska Kalamata

Zdieľať

Pridajte komentár: