Letisko Varna | VAR | Varna Airport

0

Letisko Varna je tretím najväčším letiskom v Bulharsku a hlavne počas letnej dovolenkovej sezóny je významným dopravným uzlom v krajine. Státisíce dovolenkárov pri ceste na legendárne Zlaté piesky využívajú práve leteckú dopravu. Letisko Varna sa nachádza približne 8 kilometrov od centra mesta. K dispozícii má jedinú pristávaciu dráhu s dĺžkou 2517 metrov. Služby letiska ročne využije viac ako 1,5 milióna pasažierov. Zo Slovenska premávajú do Varny počas letnej dovolenkovej sezóny viaceré charterové lety.

Základné informácie

IATA kód: VAR
Webová stránka: www.varna-airport.bg
Telefón: +359 52 573 323

Kontakt

Fraport Twin Star Airport Management AD
Varna Airport
9000 Varna
Bulgaria

Prílety a odlety

Doprava na letisko a z letiska Varna

Doprava autobusom

Dopraviť sa z letiska Varna do centra mesta alebo do hotelových rezortov na pobreží Zlatých pieskov môžete aj prostredníctvom autobusovej dopravy. Autobusové nástupište sa nachádza vedľa Terminálu 2. Cesta do centra Varny autobusom č 409 trvá približne 20 minút, pokiaľ mierite na Zlaté piesky, pripravte sa na zhruba 50 minútovú cestu. Cestovný lístok si môžete zakúpiť u šoféra. Autobusy premávajú v 15 minútovom intervale.

Doprava vlakom

Letisko Varna nemá žiadne priame vlakové spojenie. Pre dopravu z letiska odporúčame využiť služby autobusovej dopravy alebo taxík.

Doprava taxíkom

Pre dopravu z letiska Varna môžete využiť aj služby taxi. Prevádzkovateľom taxíkov je spoločnosť Triumf Taxi. Stanovisko taxíkov sa nachádza pred budovou Terminálu.

Doprava autom

Letisko Varna sa nachádza približne 8 kilometrov západne od mesta Varna a cesta autom po diaľnici A2 trvá približne 15 minút. Svoje auto môžete odparkovať na odstavných parkovacích plochách v okolí letiska.

Parkovanie na letisku Varna

Pre krátkodobé a dlhodobé parkovanie na letisku Varna môžete využiť viaceré parkovacie plochy, ktoré sa nachádzajú v blízkosti terminálu. Parkovanie na letisku je spoplatnené. Prvých 10 minút parkovania je zdarma.

Viac informácií o parkovaní a cenník parkovného

Prenájom auta na letisku Varna

Na letisku pôsobí viacero požičovní áut renomovaných značiek. Prenájom auta si vybavíte v zastupiteľstvách autopožičovní vo vestibule príletovej haly.

Orientácia na letisku Varna

Pre lepšiu orientáciu si môžete pozrieť prehľadnú mapu priestorov letiska.

Ubytovanie v okolí Varny

Mapa letiska Varna

Zdieľať

Pridajte komentár: