Letisko Eilat Ovda | VDA | Eilat Ovda Airport

0

Letisko Eilat Ovda je vojenské a zároveň civilné letisko v Izraeli. Nachádza sa zhruba 60 kilometrov od mesta Eilat. Cesta autom do Eilatu trvá približne 45 – 60 minút. Od novembra 2015 je obsluhované nízkonákladovou leteckou spoločnosťou Ryanair. Letisko má dve pristávacie dráhy s dĺžkou 2600 a 3000 metrov. Zo Slovenska na letisko Ovda z Bratislavy lieta od novembra 2016 letecká spoločnosť Ryanair.

Základné informácie

IATA kód: VDA
Webová stránka: www.iaa.gov.il
Telefón: 08-3675387/ 08-6378542
E-mail: contactlb@iaa.gov.il

Kontakt

Ovda Airport
Izrael

Prílety a odlety

Doprava na letisko a z letiska Eilat Ovda

Doprava autobusom

Na letisko Eilat premáva autobusová linka 282 v závislosti od plánovaných letov a z Eilatu odchádza zhruba 4 hodiny pred prvým plánovaným letom. Lika smeruje najskôr k terinálu Taba, potom k hotelom na pobreží, nálsedne na letisko, hlavnú autobusovú stanicu v Eggede, do centra Eilatu a končí v Ovde.

Doprava taxíkom

Pre dopravu z letiska môžete využiť aj službu taxislužby TABA. Stanovisko taxíkov sa nachádza priamo pred terminálom. Telefónne číslo na taxislužbu je: 08-63333339

Doprava autom

Na letisko sa dostanete z Eilatu autom po ceste 12 smerom na Ovdu.

Parkovanie na letisku Eilat Ovda

Parkovanie na letisku Eilat je možné na priľahlých parkovacích plochách. Parkovanie je bezplatné. Parkovacie plochy nie sú strážené, preto letisko neručí za akékoľvek poškodenie vozidiel.

Prenájom auta na letisku Eilat Ovda

Na letisku pôsobí viacero požičovní áut renomovaných značiek. Prenájom auta si vybavíte v zastupiteľstvách autopožičovní vo vestibule príletovej haly.

Ubytovanie v okolí Eilatu

Mapa letiska Eilat Ovda

Zdroj titulná foto: BernieCB / Eilat airport / Flickr / CC

Zdieľať

Pridajte komentár: