Letisko Paríž Orly | ORY | Paris Orly International Airport

0

Medzinárodné letisko Paríž Orly je jedným z hlavných parížskych letísk. Pred postavením Letiska Charlesa de Gaulla bolo dokonca hlavným letiskom. Nachádza sa pri meste Orly, zhruba 13 kilometrov južne od Paríža. V súčasnosti vybaví najväčší počet vnútroštátnych letov a zároveň je 2 najrušnejším vo Francúzsku. V minulosti sme na toto letisko mohli lietať z Bratislavy s už skrachovanou leteckou spoločnosťou SkyEurope. V súčasnosti môžeme využiť linky z Viedne.

Základné informácie

IATA kód: ORY
Webová stránka: www.parisaeroport.fr
Telefón: +33 1 70 36 39 50

Kontakt

Paris Orly Airport
Orly Sud 103
94396 Orly Aérogare
France

Prílety a odlety

Doprava na letisko a z letiska Paríž Orly

Doprava autobusom

Dopraviť sa na letisko môžete využitím autobusovej dopravy. Premávajú sem viaceré pravidelné autobusové linky z Paríža, linky zabezpečujúce prepravu medzi letiskami Orly a Charlesa de Gaulla a taktiež špeciálna linka, ktorá rozváža turistov do známych hotelov a Disneylandu.

Prehľad a ceny autobusových liniek.

Okrem dopravy do Paríža premávajú na letisku aj autobusové linky, ktoré Vás prevezú medzi jednotlivými terminálmi.

Doprava vlakom

Najrýchlejším spôsobom, ako sa dostať na Letisko Paríž Orly, je využitie vlakovej dopravy. Premávajú sem linky RER B a RER C, ktoré majú priame napojenie na systém metra a mestskej dopravy v Paríži. Medzi zastávkami RER a terminálmi premávajú automatické vláčiky Orlyval.

Prehľad a ceny vlakových liniek.

Doprava taxíkom

Na dopravu môžete využiť aj službu oficiálnych taxislužieb, ktoré Vás pohodlne dopravia priamo od oboch odletových terminálov. Stanovisko taxíkov sa nachádza pred odletovými terminálmi. Cena za cestu z letiska do centra sa pohybuje okolo 30-35 €.

Viac o taxislužbe a možnosti rezervácie

Doprava autom

Letisko má vynikajúce napojenie na cestnú sieť, treba však rátať, že počas dopravnej špičky sa môžete zaseknúť v zápche a zmeškať tak svoj let. Preto Vám odporúčame počítať s dostatočnou časovou rezervou. Parkovanie je možné na vyhradených parkovacích plochách.

Parkovanie na letisku Paríž Orly

Parkovanie na letisku Paríž Orly je možné na vyhradených parkovacích plochách, ktoré sú rozdelené do viacerých sektorov. Tieto sú určené pre krátkodobé aj dlhodobé parkovanie. Doprava zo vzdialenejších parkovísk je zabezpečovaná prostredníctvom shuttle autobusov, ktoré premávajú v pravidelných intervaloch. Parkovanie je spoplatnené. Prvých 10 minút je zadarmo. Pokiaľ potrebujete len niekoho vyzdvihnúť, použite parkovisku Drop-Off priamo pred terminálom.

Pozrite si podrobnú mapu parkovania.

Prenájom auta na letisku Paríž Orly

Na letisku pôsobí viacero požičovní áut renomovaných značiek. Prenájom auta si vybavíte v zastupiteľstvách autopožičovní vo vestibule príletovej haly.

Ubytovanie v okolí Paríža

Mapa letiska Paríž Orly

Zdroj titulná foto: Mathieu Marquer / Air France by Brit Air Fokker 100 F-GPXE @ Paris Orly / Flickr / CC

Zdieľať

Pridajte komentár: