Letisko Colombo – Srílanka | CMB | Colombo International Airport

0

Medzinárodné letisko Colombo, inak nazývané aj Letisko Bandaranaike je najdôležitejšie medzinárodné letisko na Srí Lanke. Nachádza sa 35 kilometrov severne od hlavného mesta Colombo. Letisko má jednu pristávaciu dráhu s dĺžkou 3 350 metrov. Zo Slovenska nelieta na Srí Lanku žiadna priama linka, môžete však využiť lety spoločnosti flydubai z Bratislavy a letieť do Colomba s jedným prestupom v Dubaji.

Základné informácie

IATA kód: CMB
Webová stránka: www.airport.lk
Telefón: +94 11 226 4444
E-mail: kontaktný formulár

Kontakt

Airport & Aviation Services (Sri Lanka) Ltd.
Bandaranaike International Airport,
Katunayake,
Sri Lanka.

Prílety a odlety

Doprava na letisko a z letiska Colombo

Doprava autobusom

Na letisko a z letiska Colombo premávajú viaceré verejné autobusové linky, s ktorými sa dostanete na hlavnú autobusovú stanicu v Colombe. Cesta do centra z letiska trvá približne 25 minút. Z autobusovej stanice v Colombe sa následne dostanete kamkoľvek na Srí Lanke.

Doprava taxíkom

Pre dopravu z letiska môžete využiť aj služby taxislužieb. Stanovisko taxíkov sa nachádza priamo pred terminálom. Viac informácií o taxislužbe.

Doprava autom

Letisko Colombo sa nachádza zhruba 35 kilometrov severne od hlavného mesta. Na dopravu môžete využiť aj vlastný alebo požičaný automobil. Auto si následne môžete odparkovať na vyhradených parkovacích plochách.

Parkovanie na letisku Colombo

Krátkodobé aj dlhodobé parkovanie na letisku Colombo je možné na 3 parkovacích plochách, ktorá sa nachádzajú v pešej dostupnosti hlavného terminálu. Parkovanie je spoplatnené.

Viac informácií o parkovaní na letisku Colombo

Prenájom auta na letisku Colombo

Na letisku pôsobí viacero požičovní áut renomovaných značiek. Prenájom auta si vybavíte v zastupiteľstvách autopožičovní vo vestibule príletovej haly.

Orientácia na letisku Colombo

Pre lepšiu orientáciu na letisku Colombo si môžete prezrieť plán príletovej haly a plán odletovej haly.

Ubytovanie v okolí Colomba

Mapa letiska Colombo

Zdroj titulná foto: calflier001 / COLOMBO AIRPORT SRI LANKA / Flickr / CC

Zdieľať

Pridajte komentár: