Letisko Manchester | MAN | Manchester Airport

0

Medzinárodné letisko Manchester sa nachádza zhruba 14 kilometrov juhozápadne od centra Manchesteru. Je to jedno z najväčších a najrušnejších letísk vo Veľkej Británii, o čom svedčí aj tretia priečka v počte prepravených cestujúcich. Letisko pozostáva z 3 moderných terminálov, ktoré poskytujú cestujúcim bohaté možnosti na nákupy, gastronómiu a oddych. Pre bezpečné pristátie lietadiel sú k dispozícii 2 pristávacie dráhy s dĺžkou 3 kilometre. Zo Slovenska do Manchesteru aktuálne lieta iba letecká spoločnosť Ryanair. Tá prevádzkuje pravidelnú linku s odletom z Letiska Bratislava. Pre širšiu ponuku letov odporúčame využiť služby leteckých spoločností, ktoré prevádzkujú lety z letiska vo Viedni.

Základné informácie

IATA kód: MAN
Webová stránka: www.manchesterairport.co.uk/
Telefón: (+44)08712710711
E-mail: customer.relations@manairport.co.uk

Kontakt

Manchester Airport
Olympic House
Manchester M90 1QX
United Kingdom

Prílety a odlety

Doprava na letisko a z letiska Manchester

Doprava autobusom

Na letisko premávajú viaceré diaľkové autobusové linky, ktoré ho spájajú s viacerými mestami v regióne a v celej Británii. Odchádzajú a prichádzajú z transportného hubu, ktorý sa nachádza pri letisku.

Okrem diaľkových autobusov premávajú na letisko aj miestne a regionálne autobusové linky. Letisko spája s centrom autobusová linka, ktorá premáva non-stop, 24 hodín denne.

Prehľad liniek premávajúcich z a na letisko Manchester

    • 200 Wilmslow – Letisko Manchester
    • 18 The Trafford Centre – Altrincham
    • 19 Manchester Airport – Altrincham
    • 43 – Do Manchesteru cez Wythenshawe, Fallowfield a Rusholme (24 hodín denne)
    • 105 – Do centra Manchesteru cez Wythenshawe, Benchill, Sharston, Northenden a Moss Side
    • 369 Manchester Airport – Stockport
    • 199 – Stockport Express cez M56 & M60 Then Hazel Grove, New Mills, Whaley Bridge, Chapel en-le-Frith a Buxton
    • 200 Wilmslow – Manchester Airport – cez Styal a Quarry Bank Mill.
    • 44 Manchester Airport – Manchester

Doprava vlakom

Dopraviť sa na letisko môžete pohodlne viacerými vlakovými spojeniami. Lístky si môžete kúpiť online na stránke Trainline. Vlaky premávajú každých 10 minút a odvezú vás z letiska priamo na hlavnú železničnú stanicu Manchester Piccadilly za zhruba 20 minút. Tu môžete prestúpiť na ďalšie spojenie, ktorými môžete cestovať do väčšiny miest naprieč celou Britániou.

Doprava taxíkom

Pre dopravu z letiska môžete využiť aj služby taxislužieb. Stanovisko taxíkov sa nachádza priamo pred každým terminálom. Viac informácií o taxislužbe.

Doprava autom

Letisko Manchester je dostupné z cesty M56, ktorá má priame napojenie na hlavné cestné ťahy M6 a M60. Pred príjazdom na letisko si pozorne skontrolujte, z ktorého terminálu odlietate. Môžete si potom vybrať parkovisko najbližšie k vášmu miestu odletu a predísť tak zdĺhavým presunom naprieč terminálmi. Na letisko vedú taktiež lokálne cestné ťahy priamo z centra Manchesteru.

Na parkovanie automobilov môžete využiť parkovacie plochy v okolí letiska.

Parkovanie na letisku Manchester

Na letisku je možné využiť bohaté možnosti krátkodobého aj dlhodobého parkovania. Parkovacie plochy sa nachádzajú v okolí letiska, pričom doprava k terminálu je realizovaná bud autobusovým transferom alebo krátkodobé plochy sú v pešej dostupnosti terminálov. Normálnou chôdzou sa na parkovisko dostanete zhruba za 2 minúty. Autobusový transfer premáva na vzdialenejšie parkoviská každých 10 minút a cesta trvá približne 5 minút.

Viac informácií o parkovaní na letisku Manchester

Prenájom auta na letisku Manchester

Na letisku pôsobí viacero požičovní áut renomovaných značiek. Prenájom auta si vybavíte v zastupiteľstvách autopožičovní vo vestibule príletovej haly.

Orientácia na letisku Manchester

Pre lepšiu orientáciu si môžete pozrieť mapu pre:
Terminál 1 | Terminál 2 | Terminál 3

Ubytovanie v okolí Manchesteru

Mapa letiska Manchester

Zdroj titulná foto: Terry Whalebone / Manchester Airport sky walk / Flickr / CC

Zdieľať

Pridajte komentár: