Letisko Kodaň | CPH | Copenhagen Airpot

0

Letisko Kodaň – Copenhagen Airport je najväčšie Dánske letisko a zároveň najväčším letiskom medzi severskými krajinami. Ročne obslúži viac ako 29 miliónov pasažierov. Nachádza sa 8 kilometrov južne od Kodane. Letisko Kodaň má 3 pristávacie dráhy s dĺžkou 3600, 3300 a 2800 metrov. Svoju základňu tu majú napríklad letecké spoločnosti Scandinavian, Norwegian a Thomas Cook. Pri ceste zo Slovenska nie je k dispozícii žiadne priame letecké spojenie. Využiť môžete lety prevádzkované z Viedne alebo Budapešti.

Základné informácie

IATA kód: CPH
Webová stránka: www.cph.dk
E-mail: kundeservice@cph.dk
Telefón: +45 3231 3231

Kontakt

Copenhagen Airports A/S
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup
Denmark

Prílety a odlety

Doprava na letisko a z letiska Kodaň

Doprava autobusom

Na letisko a z letiska premávajú viaceré autobusové linky priamo z centra Kodane. Na letisku nájdete taktiež bezplatné autobusové linky, ktoré Vás prepravia medzi jednotlivými terminálmi letiska.
Viac informácií o linkách

Doprava vlakom / metrom

Z Letiska Kodaň premáva premáva linka metra. Stanica metra sa nachádza na konci Terminálu 3. Metro premáva v 4-6 minútových intervaloch. Cesta z letiska na stanicu Nørreport Station trvá približne 15 minút.
Viac informácií o doprave metrom

Na letisko taktiež premávajú vlakové spoje. Vlaková stanica sa nachádza pri parkovisku P1, pričom Vás k nej prepravia bezplatné shuttle autobusy, ktoré premávajú od Terminálu 3. Cesta trvá približne 5 minút.
Viac informácií o doprave vlakom

Doprava taxíkom

Na dopravu z Letiska Kodaň je možné využiť aj služby taxislužieb. Výstup z taxíka je možný pred Terminálom 2 a 3, nástupisko taxíkov je pred Terminálom 3. Ceny taxíkov zahŕňajú aj sprepitné.
Viac informácií o taxi službe

Doprava autom

Letisko Kodaň sa nachádza len 10 kilometrov od Kodane a má dobré napojenie na diaľničnú sieť.

Parkovanie na letisku Kodaň

Krátkodobé a dlhodobé parkovanie na Letisku Kodaň je možné na vyhradených parkovacích plochách, ktoré sú vzdialené od terminálov 3-10 minút chôdze v závislosti od parkovacieho domu
Viac informácií o parkovaní

Prenájom auta na letisku Kodaň

Na letisku pôsobí viacero požičovní áut renomovaných značiek. Prenájom auta si vybavíte v zastupiteľstvách autopožičovní vo vestibule príletovej haly.

Orientácia na letisku Kodaň

Pre lepšiu orientáciu si môžete pozrieť prehľadnú mapu priestorov letiska.

Ubytovanie v okolí Kodane

Mapa letiska Kodaň

Zdieľať

Pridajte komentár: